Omatalo Ralli 25.1.20 Sonkajärvi – Paras sijoitus ikinä!

Pittäähän se nyt tästä kisasta tosiaan raportti kirjottaa, ku tämähän oli meiän paras ralli tähän mennessä. Kannatti ehkä käyä treenaamassa Piippolassa? Lauantai-aamuna starttasin Oulaisista liikkeelle kaheksan aikaan ja poimin Teron kyytiin Pulkkilasta. Ja perille ku päästiin, niin totesin, että oishan tuota voinu nukkua vielä tunnin pitempäänki, ku oltiin jo klo 11 kisapaikalla. Siitä sitte semmonen kahen ja puolen tunnin oottelu, että päästiin tositoimiin. Perinteitten mukkaan käyäänpä ralli pätkä pätkältä läpi.

EK1. Ykköspätkä oli meleko nopeaa tietä koko ajan, mutta oli siellä muutama hittaampiki paikka, mm. yks maatalon pihan läpi ajo. Spoorit oli jo meiän lähtönumerolla (143) melekoset, mutta ei se taaskaan auttanu ku luottaa siihen, että se auto pyssyy urissa. Huomattavasti vakkaamman olonen tuo Pösö on Saxoon verrattuna, liekkö pitempi akseliväli ja leviämpi raideväli siihen syynä? Ykkösen lähtöjonossahan meillä oli pieni tilanne autossa, ku Tero laitto puhelinvehkeet päälle, niin minä en kuullu mittää. Tero sano, että mulla ei oo plugi kunnolla paikallaan ja minä sitä hirviällä vimmalla nykin irti ja laitoin takasi, mutta mittää ei tapahtunu. No päätettii sitte, että mennään eka pätkä huutamalla ja katotaa siirtymällä missä vika. Pätkä meni ihan hyvin, tosin meiän perrään lähti luokan ennakkosuosikki Joonas Tonteri, joka jossain 8km ajon jäläkeen jo vilahti peileissä! No, siinä maatilan kohalla sitte aloin miettiin, että pittää alakaa ehtiin syrjäyspaikkaa kohta, niin eipä sitä ennää näkynykkää. Joonakselta oli joku vaihelaatikon tai moottorin korvakko pettäny ja se oli jääny siihen talon isännän kans kahvittelleen. Pätkän maalissa luokkasijotus 8/15 maaliintulleista 37,5 sekuntia kärkiä perässä. Ralliinhan tais lähtä 17 tai 18 meiän luokan autoa.

Ja otetaanpa tämmönen harvinainen pätkä tähän välliin, eli EK1-EK2 siirtymä. Se meiän puhelinsysteemin vikahan sitte löyty: Terolla itellä ei ollu plugi kunnolla paikallaan, vaikka se mua siitä syytti!!!

EK2: Kakkospätkä oli mukavaa tietä ja se meni hyvin. Todennäkösesti ainaki vois näin aatella, ku siitä ei oo oikeen mittään muistikuvia… 😀 Ja kyllähän se kelloki jonku verran tykkäs, ku sijotus oli taas 8/15 ja kärki meni 13,3 sekuntia nopiampaa. Tästä ajeltiin tauolle, jossa vilkastiin eka kerran tuloksia. Nehän kerto ihan mukavia juttuja: Sopivasti ristiin ajelua ja oltiin luokassamme seiskana ja Rallicuppiin osallistuvista kolmantena. Tästä oli hyvä jatkaa toiselle lenkille.

EK3: Tämä pätkä oliki sitte meleko ratkaseva lopullisen sijotuksen suhteen. Meiän kans sekuntitaistelussa ollu Ylivieskan Niko Törmä tempas tälle pätkälle aika kovan ajan; 12 sekuntia meitä paremmin. Mehän oltiin tauolla Nikoa 4,5 sekuntia eellä. Me ajettiin omasta mielestämme hyvin, mutta siitäki huolimatta kello väitti toista. Me jo eppäiltiin aikavirhettä, ite ku ei sitä mitenkää otettu. Incar-kamerakuvasta sitte myöhemmin kotona kahtoin sekkarilla ajan ja oli se ihan oikeen. Kai me ei uskallettu ajaa ”kokkareitten” ohi niin vauhilla, mitä muut. Spoorit oli sen verran pahat, että me hiastettiin ihan kunnolla, ettei vaan kopsaheta kenenkää perrään. Tai sitte se pätkä ei vaan sopinu meille, vaikka hyvältä tuntuki ja tällä pätkällä tehtiin meiän kaikkien aikojen kovin hetkellinen nopeus talvirallissa: 133,9km/h :D. Luokkasijotus 9/14 ja 26,9 sekuntia huonompi aika ku ykköseksi ajaneella.

EK4: Rallin pisin ek. Ja tosi vaihteleva, välillä mentiin nelosella kaasu pohjassa isolla tiellä, välillä mentiin niin pientä ja mutkasta peltotietä, että vääntö loppu auttamattomasti kesken. Ja ajolinjojaki piti hakia aika kovasti, ku eellä menneet oli oikoneet ihan ojan pohjia myöten ysikymppisissä. Me ei sitä uskallettu tuolla ”matalakeulalla” tehä. Ja tästä syystä aikakaan ei ollu loppujen lopuksi mikkään häävi, 15 sekuntia huonompi ku Törmällä ja 48,8 sekuntia kärkeä hittaampana luokkasijotukseksi tuli 7/14. Ja hieman ongelmiaki oli. Puhelinlaitteet alko pätkimään virtaa aina, ku auto tärähti tarpeeksi, eli ei oikeestaan ollenkaan. Tero jo meinas laittaa koko laitoksen kiinni, mutta mää sannoin, että parempi se on, että se huutaa mulle liian kovvaa kuulokkeen kautta suoraan korvaan mitä se, että minä en kuule mittään mitä se huutaa. Tämä ihan vähä saatto häiritä ajamista, tosin nuottivirheki tuli. Tiekirjassa oli merkintä ”Kivikasa ulkokurvissa”. Terohan sitte sano, että nyt tullee se kivikasa siellä ulkomutkassa. Ja sehän oli semmosessa paikassa, että siinä oli sopiva nyppylä metässä ja heti alko peltoaukia. Kyssyin Terolta, että ”joo, mutta kumpaankohan suuntaan se mutka mahtaa olla?” Sitä mutkaa ku ei ollenkaa nähny. 😀 Noo, näitä sattuu.

Kuitenki kokonaisuuteen ollaan erittäin tyytyväisiä! Oltiin loppujen lopuksi näitten ”ristiinajojen” takia luokassamme sijalla 6/14. Viielle oli palkinnot, joten se tietenki jäi kaivelemmaan, ku päästiin vaan vähä pokaalin syrjään kiinni, mutta ote ei pitäny. Ylleiskisassa oltiin sijalla 108/144 2.12 minnuttia ykköseksi ajanutta perässä. Ja cupissa kerättiin neljännen sijan pisteet ja se riittää tällä hetkellä cupissa jaetulle 43:lle sijalle.

Kirjoittaja: Mika